Uspješno proveden projekt ABC – abeceda poduzetništva u OŠ August Harambašić Donji Miholjac

Published by MPC LRA on

Miholjački poduzetnički centar Lokalna razvojna agencija d.o.o. u suradnji s Osnovnom školom August Harambašić Donji Miholjac provela je projekt ABC – abeceda poduzetništva, koji je sufinanciran sredstvima Osječko-baranjske županije u sklopu projekta Učeničko poduzetništvo.

Djelatnice Miholjačkog poduzetničkog centra Lokalne razvojne agencije d.o.o. održale su edukativne radionice osmim razredima Osnovne škole August Harambašić na temu poduzetništva.

Radionice su se sastojale od teorijskog i praktičnog dijela. Kroz teorijski dio učenicima je predstavljen pojam poduzetništva i karakteristike poduzetništva kroz temu Što je poduzetništvo? te su učenici upoznati s načinom kako postati uspješan poduzetnik i kako se isticati među konkurencijom.

Nakon teorijskog dijela, djelatnice Miholjačkog poduzetničkog centra provele su radionice s 8.a, 8.b i 8.c razredom.

Radionice su izvedene u obliku timskog rada koji prati tijek proizvodnog procesa. U svakom razredu učenici su podijeljeni u timove. Prvi tim je proizvodio vlastiti proizvod te su izrađivali narukvice od perlica. Drugi tim je osmišljavao reklamu za proizvedene narukvice, dok je treći tim određivao prodajnu cijenu narukvica.

Kroz ovu radionicu plan je bio učenike upoznati i provesti kroz cijeli proces proizvodnje kako bi shvatili na koji način funkcionira vlastiti posao, koji su troškovi, kolika je moguća zarada i o čemu ovisi uspješni poslovni pothvat, ali i da se upoznaju s osnovnim ekonomskim pojmovima kao što su nabava repromaterijala, proizvodnja, stvaranje nove vrijednosti, prodaja, cijena, raspodjela prihoda, potrošnja, marketing.

Korištene su tehnike interaktivnog učenja koje djeluju poticajno i olakšavaju usvajanje kako materijalnih, tako i funkcionalnih znanja i vještina. Tijekom izrade proizvoda učenici su, pored ekonomskih pojmova,
usvajali i različite poduzetničke vještine primjerene njihovoj dobi: inovativnost, kreativnost,
samouvjerenost, upornost i samostalnost.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content