Najava održavanja seminara “Poduzetnički obzor specijal – Žene u poduzetništvu” – 8. ožujka 2024. u OBŽ

Published by MPC LRA on

Povodom Međunarodnog dana žena, Osječko-baranjska županija organizira seminar „Poduzetnički obzor special – Žene u poduzetništvu“.

Ovaj seminar namijenjen je svim ženama poduzetnicama te svim ženama uključenim u poslovni svijet.

U okviru seminara bit će održana tri predavanja kako slijedi:

·         „Pogled u sebe – Geštalt psihoterapija kao ogledalo za osobni razvoj”

Na ovom interaktivnom predavanju istražit će se kako geštalt psihoterapija može pomoći ženama poduzetnicama da bolje razumiju sebe i svoj unutarnji svijet. Razgovarat će se o tome kako unutarnja dinamika utječe na odluke koje donosimo, interakcije s drugim ljudima i vođenje poslovanja. Dotaknut će se važnosti pronalaska ravnoteže između vlastite snage i osjetljivosti te kako geštalt psihoterapija može pomoći u jačanju samopouzdanja i otpornosti prema izazovima. Istražit će se kako promatrati sebe s većom svjesnošću, prihvaćanjem i razumijevanjem, koristeći alate i tehnike koje nudi geštalt pristup. Predavanje će održati Nikoleta Poljak, mag. andragogije i geštalt psihoterapeutkinja.

·         “Nutritivni put jedne poduzetnice”

Pravilna prehrana tema je koja zadire u zdravlje, ljepotu i emocije žena. Svaka žena svjesna je težine i truda koji je potrebno uložiti u organizaciju prehrane, a treba biti usklađena sa stilom života i opipljiva rezultatima. Isto tako, u svakom pokušaju promjene suočeni smo s bezbroj savjeta o prehrani, a zbunjuje nas koji od njih je stručan. Cilj predavanja “Nutritivni put jedne poduzetnice” je osnažiti i pokrenuti brigu o pravilnoj prehrani kod žena suočenih s manjkom vremena, a suviškom stresa te na jasan i stručan način odgovoriti na najčešća pitanja žena vezano uz pravilnu prehranu. Polaznice će naučiti kako složiti obrok koji mogu ponijeti na posao, kako organizirati obroke u danu, kako ostvariti dnevni preporučeni unos vlakana, koliko vode unositi u danu i kako razlučiti emociju od hrane. Predavanje će održati Ivana Sović, mag. nutricionizma.

·         „Pismo – Istražimo sebe kroz umjetnost“

Radionica „Pismo” jedna je u nizu radionica iz ciklusa likovnih radionica za odrasle “Istražimo sebe kroz umjetnost“ na kojima će polaznice naučiti razmišljati kao umjetnici. Polaznice će, pod stručnim vodstvom, u kombiniranoj tehnici izrađivati vizualno pismo podrške upućeno sebi. Tijekom trajanja radionice (za čije sudjelovanje nije potrebno prethodno znanje iz područja umjetnosti) odvaja se vrijeme za sebe i provodi se u umjetničkoj aktivnosti koja opušta, strukturira misli i emocije. Za psihičko i fizičko zdravlje nužno je ostvariti stvaralačko u svakodnevnom životu te osjetiti uživanje u aktivnosti isključivo radi aktivnosti. Proces izrade pisma obnovit će najvažniji odnos u životu – onaj sa samom sobom, osvijestiti prioritete vezane uz mentalno zdravlje te nas osnažiti tijekom izazovnih životnih razdoblja. Predavanje će održati izv. prof. dr. art. Jelena Kovačević, specijalist art-terapije.

Seminar će se održati 8. ožujka 2024. godine u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije,

Županijska 4, Osijek

Vrijeme održavanja seminara je od 10:00h do 12:00h.

Za sudjelovanje na ovom seminaru potrebno je popuniti i poslati obrazac prijave koji se nalazi ispod ovog teksta.

Prijave se zaprimaju najkasnije do 6. ožujka ove godine.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content