Objavljen novi natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“

Published by MPC LRA on

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je osamnaesti natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. „Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“ iz podmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Svrha natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog prirodnim nepogodama (osim potresa) koje su se dogodile u 2023. godini, a kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

Obnovom poljoprivrednog potencijala narušenog prirodnim nepogodama osigurat će se održivost poljoprivredne proizvodnje i spriječiti propadanje poljoprivrednih gospodarstava.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu.

Prihvatljivi troškovi su:

  • Sanacija poljoprivrednog zemljišta
  • Građenje poljoprivrednih gospodarskih objekata i pripadajuće infrastrukture
  • Nabava novih poljoprivrednih strojeva, mehanizacije i opreme
  • Nabava domaćih životinja
  • Oprema za pčelarenje
  • Nabava i sadnja višegodišnjih nasada i višegodišnjeg bilja
  • Kupnja poljoprivrednog zemljišta
  • Opći troškovi (troškovi usluge konzultanata, troškovi studije izvedivosti, troškovi projektno-tehničke dokumentacije, geodetskih podloga, elaborata i trošak nadzora, troškovi sudskog vještaka za procjenu mogućnosti sadnje višegodišnjeg nasada

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 2 milijuna eura, a visina javne potpore je 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju Zahtjeva za potporu je od 12:00 sati 04. rujna 2023. do 12:00 sati 06. studenoga 2023. godine.

Više informacija o natječaju i natječajnoj dokumentaciji pogledajte ovdje

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content