Osječko-baranjska županija na svojoj je službenoj stranici objavila Javni poziv za dodjelu potpora za izradu Strategije pametnih sela na području Osječko-baranjske županije.

Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za dodjelu potpora iz Proračuna Osječko-baranjske županije općinama na području Osječko-baranjske županije za izradu Strategije pametnih sela te time stvaranje boljih uvjeta za razvoj i ulaganje u ruralni prostor Osječko-baranjske županije.

Pod pojmom Strategija pametnih sela podrazumijeva se strateško-planski dokument razvoja općine koji ima za cilj usmjeravanje resursa zajednice za rješavanje ključnih lokalnih izazova u skladu s načelima Koncepta pametna sela te kojim se određuju kratkoročni, srednjoročni i dugoročni ciljevi razvoja općine.

Potpora se odobrava za troškove izrade dokumenta Strategije pametna sela, a koja je izrađena do dana podnošenja prijave na Javni poziv.

Intenzitet potpore za izradu Strategije pametna sela po korisniku iznosi do 50% prihvatljivih troškova, a najviše 1.990,84 eura.

Korisnici potpore su općine na području Osječko-baranjske županije koje imaju izrađenu Strategiju pametnih sela.

Javni poziv otvoren je od 1. ožujka 2023. godine do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za 2023. godinu, a najkasnije do 15. studenog 2023. godine.

Više informacija o Javnom pozivu pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content