Osječko-baranjska županija je objavila na svojoj službenoj stranici Javni poziv za dodjelu potpora oštećenicima u slučaju prirodnih nepogoda na području Osječko-baranjske županije u 2023. godini.

Predmet Javnog poziva je prikupljanje zahtjeva za dodjelu potpora iz Proračuna Osječko-baranjske županije za 2023. godinu oštećenicima u slučaju prirodnih nepogoda na području Osječko-baranjske županije.

Potpora se odobrava poljoprivredniku u slučaju štete od prirodne nepogode kada za nastalu štetu nije proglašena prirodna nepogoda sukladno propisima koji uređuju navedeno područje i nije zaključena polica osiguranja, a šteta je nastala na objektima u kojima se odvija poljoprivredna proizvodnja, na poljoprivrednoj mehanizaciji i opremi koja je nastala od 1. siječnja 2023. godine.

Intenzitet potpore iznosi do 50% od ukupno utvrđene štete prema dokumentaciji nadležnih
tijela, a najviše do 1.327,23 eura godišnje.

Korisnik potpore je poljoprivrednik koji obavlja poljoprivrednu djelatnost na poljoprivrednom gospodarstvu, upisan u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ili u Upisnik poljoprivrednika kao obrt ili trgovačko društvo registriran za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Javni poziv otvoren je od 1. ožujka 2023. godine do utroška sredstava planiranih u Proračunu Županije za 2023. godinu, a najkasnije do 15. studenoga 2023. godine.

Više informacija o Javnom pozivu pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content