Na e-savjetovanju Pravilnik o provedbi programa potpore poljoprivrednim proizvođačima za ublažavanje suše u 2022. godini

Published by MPC LRA on

Potpora je namijenjena poljoprivrednim proizvođačima sa štetom od suše u 2022. godini prijavljenom u Registru šteta od prirodnih nepogoda na prinosu kukuruza, soje, suncokreta, šećerne repe, duhana, voća i povrća.

Za potporu su prihvatljivi korisnici koji:

– su upisani u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ;

– su imali štetu od prirodne nepogode suša u 2022. godini prijavljenu u Registru šteta od prirodnih nepogoda na prinosu kukuruza, soje, suncokreta, šećerne repe, duhana, voća i povrća;

– nemaju osiguran usjev od prirodne nepogode suša za koji su prijavili štetu od prirodne nepogode suša u Registru šteta od prirodnih nepogoda.

Koristeći podatke iz Registra šteta od prirodnih nepogoda, Ministarstvo poljoprivrede provodi i uspostavlja analitiku i popis korisnika potpore provjerom sljedećih podataka:

– upis u Registar šteta od prirodnih nepogoda za štetu od prirodne nepogode suša u 2022. godini na 60% i više prinosa kukuruza, soje, suncokreta, šećerne repe, duhana, voća i povrća

– upis u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava

– dokaz da nemaju osiguran usjev kukuruza, soje, suncokreta, šećerne repe, duhana, voća i povrća od prirodne nepogode suša za koji su prijavili štetu od prirodne nepogode suša u Registru šteta od prirodnih nepogoda.

Više informacija o programu pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content