Otvoreno podnošenje zahtjeva za potporu iz Programa potpore za proizvođače šećerne repe za 2022. godinu

Published by MPC LRA on

Obavještavamo sve zainteresirane proizvođače šećerne repe da je 5. svibnja 2022. godine otvoreno podnošenje zahtjeva za potporu za proizvođače šećerne repe za 2022. godinu.

Zahtjevi se podnose u razdoblju od 5. svibnja 2022. godine do 30. lipnja 2022. godine.

Prihvatljivi korisnici potpore su proizvođači šećerne repe upisani u Upisnik poljoprivrednika, koji su podnijeli Zahtjev za potporu i ostvaruju pravo na proizvodno vezanu potporu za šećernu repu u 2022. godini.

Korisnici potpore dužni su ispuniti sljedeće uvjete:

– u 2022. godini plodoredom na svom gospodarstvu osigurati sjetvu šećerne repe i

– isporučiti šećernu repu u preradbeni lanac s namjenom proizvodnje šećera, na način kako je regulirano posebnim propisom za proizvodno vezanu potporu za šećernu repu.

Zahtjev za potporu se podnosi Agenciji za plaćanja putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije.

Uz Zahtjev svi podnositelji dužni su priložiti jednu od sljedećih izjava:

  • popunjenu i ovjerenu Izjavu o poslovnim subjektima koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima, a podnijeli su Zahtjev

ili

  • popunjenu i ovjerenu Izjavu da nemaju poslovnih subjekata koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima, a podnijeli su Zahtjev.

Po podnošenju Zahtjeva za potporu putem AGRONET-a podnositelj je dužan dostaviti ispisani i ovjereni Zahtjev za potporu i priloženu dokumentaciju na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb, s naznakom: »Program potpore za proizvođače šećerne repe za 2022. godinu«.

Detalje o potpori i potrebne obrasce možete pronaći ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content