Javni poziv za dodjelu pomoći JLS za kapitalne programe na području OBŽ u 2021.

Published by MPC LRA on

Osječko-baranjska županija je danas objavila Javni poziv za prikupljanje prijava za dodjelu pomoći jedinicama lokalne samouprave za kapitalne programe koji podižu kvalitetu života stanovnika i kojima se rješavaju potrebe lokalnih zajednica na području Osječko-baranjske županije, a koje su u nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

Pravo na podnošenje prijava za pomoći imaju jedinice lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije.

Namjena pomoći jedinicama lokalne samouprave odnosi se na:

  • izradu i izmjenu prostornih planova te
  • ulaganje u kapitalne programe – rashode za nabavu nefinancijske imovine, prioritetno za gospodarsku, komunalnu, društvenu i povezanu infrastrukturu (što uključuje vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, ceste, poduzetničku infrastrukturu, poduzetničke inkubatore, društvene domove, objekte protupožarne zaštite, kuće oproštaja, športske objekte i terene, dječja igrališta, biciklističke staze, dječje vrtiće i ostale društvene objekte u vlasništvu jedinica lokalne samouprave) na području Osječko-baranjske županije u 2021. godini, koje prijavitelji predlažu temeljem ovog Javnog poziva.

U Proračunu Osječko-baranjske županije za 2021. godinu i projekcijama za 2022. i 2023. godinu planirana su financijska sredstva:

  • za izradu i izmjenu prostornih planova u visini od 100.000,00 kuna te
  • za ulaganja u gospodarsku, komunalnu, društvenu i povezanu infrastrukturu za podizanje kvalitete života stanovnika na području Osječko-baranjske županije u 2021. godini u visini od 2.000.000,00 kuna.

Rok za dostavu prijava je do 12. ožujka 2021.

Više detalja o Javnom pozivu možete pogledati ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content