Uručen ugovor za DORIBIS Network

Published by MPC LRA on

U sklopu 3. poziva za projekt Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu, korisnicima iz Donjega Miholjca, Šibenika, Virovitice, Senja, Nijemaca, Kutine, Vukovara, Zadra i Drniša danas su dodijeljeni ugovori, u ukupnom iznosu od 70 milijuna kuna, sufinancirani iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013.

Prilikom dodjeljivanja ugovora, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prof. dr. sc. Branko Grčić naglasio je da su projekti pojedinačno vrijedni između 3,3 i 10,4 milijuna kuna. Visina pojedinačnih EU potpora kreće se od 2,8 do 7,6 milijuna kuna.

Unutar Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu sveukupno je do sada, u prva tri poziva, ugovoreno 35 projekata ukupne vrijednosti 270 milijuna kuna. Od toga EU financiranje iznosi 200 milijuna kuna, a preostalo su nacionalna sredstva. Ova sredstva omogućit će gradovima, općinama i županijama razvoj poduzetništva i turizma, te otvaranje novih radnih mjesta.

Na 3. poziv, koji je provela Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) zaprimljene su 43 prijave, a odabrano je 10 korisnika. Europska unija projekte sufinancira s oko 57 milijuna kuna, a korisnici s oko 13 milijuna kuna.

U obraćanju korisnicima, ravnateljica SAFU-a, Nataša Mikuš Žigman, istaknula je da je u šest godina, koliko SAFU provodi postupke ugovaranja sredstva Europske unije, potpisano 1060 ugovora u ukupnoj vrijednosti od oko 4,5 milijarde kuna.

Što se tiče provedbe danas potpisanih ugovora, posebno napominjem važnost aktivne suradnje s tijelima zaduženima za provođenje kontrole i podršku u provedbi, osiguranje administrativnih kapaciteta, te pravovremeno osiguranje financijske podrške za projekt kako bi on na vrijeme bio realiziran.

Cilj Sheme je ulaganje u razvoj nove i postojeće infrastrukture u poslovnim zonama, razvoj novih i postojećih poslovnih inkubatora i ostalih subjekata za pružanje potpore malom i srednjem poduzetništvu te ulaganje u razvoj javne turističke infrastrukture, što će u konačnici rezultirati razvojem i jačanjem sektora malog i srednjeg poduzetništva te stvaranjem novih radnih mjesta u slabije razvijenim područjima.

Projekt DORIBIS Network ocijenjen je kao najbolji među od 10 projekata kojima su odobrena sredstva a vrijednost projekta je  735.519,75 €, od čega EU sufinancira 84,59%, odnosno 622.176,16 €. Nositelj projekta je Miholjački poduzetnički centar – Lokalna razvojna agencija, a partneri na projektu su Poduzetnički inkubator BIOS iz Osijeka, Poduzetnički inkubator Osvit iz Donjeg Miholjca i Općina Magadenovac.

Ugovor je ispred Miholjačkog poduzetničkog centra – Lokalne razvojne agencije potpisao direktor Valent Poslon.

U privitku se nalazi popis projekata iz programa „Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu“, 3. poziv, financiran u okviru Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013.

Popis projekata BRI - 3. poziv

Popis projekata BRI – 3. poziv

Categories: EU projekti

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content