U najavi nove potpore za poljoprivrednike u sektoru ratarstva

Published by MPC LRA on

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je na svojoj službenoj stranici vijest o dodatnom Programu potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektoru ratarstva u ukupnoj vrijednosti od 10 milijuna eura u okviru kojeg će biti prihvatljivo prvih 30 hektara poljoprivrednih površina na kojima korisnik potpore uzgaja pšenicu i/ili ječam i/ili zob i/ili tritikale i/ili pir i/ili uljanu repicu u 2023. godini.

Novi program bit će predstavljen predstavnicima sektora do kraja ovog tjedna.

Sukladno prošlom Programu koji je bio objavljen početkom 12. mjeseca 2023. godine, isplata potpore bit će okončana danas, 31. siječnja 2024. godine.

Kako je odaziv na javni natječaj bio visok te je prijavljeni broj proizvođača i površina ratarskih kultura bio viši od očekivanog Ministarstvo poljoprivrede odlučilo je smanjiti intenzitet potpore po hektaru koji je prvotno iznosio 135 eur/ha.

Pisanu obavijest pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content