Objavljeni natječaji za sufinanciranje sportskih programa i obuke neplivača u 2023. godini

Published by MPC LRA on

Ministarstvo turizma i sporta raspisalo je Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2023. godini. Ukupna vrijednost raspisanih natječaja je 2.595.573 eura odnosno 2.186.041 eura za Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te 409.532 eura za Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“.

Ministarstvo turizma i sporta raspisalo je Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2023. godini. Ukupna vrijednost raspisanih natječaja je 2.595.573,00 eura odnosno 2.186.041,00 eura za Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja te 409.532,00 eura za Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“.

Temeljni ciljevi su osmisliti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta. Aktivnosti moraju biti usmjerene na poticanje bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima te omogućavanje što većem broju djece, mladih i ostalim članovima društva svakodnevno bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću. Sve aktivnosti trebaju pridonijeti očuvanju i unaprjeđenju psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz stvaranje uvjeta za bavljenje sportom na cjelokupnom području Republike Hrvatske. Također cilj je i organiziranim provođenjem programa obuke neplivača smanjiti broj slučajeva utapanja.

Natječajima se provode mjere iz Nacionalnog programa športa 2019.-2026. obuhvaćene u Općem cilju 2 „Unaprijediti zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje i povećati promocijske vrijednosti športa“.

Natječaji su otvoreni danom objave na mrežnoj stranici Ministarstva turizma i sporta, odnosno od 1. veljače do 2. ožujka 2023. godine, a sve potrebne informacije možete pronaći ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content