Osječko-baranjska županija je objavila Javni poziv za predlaganje programa/projekata za Program javnih potreba u kulturi Osječko-baranjske županije za 2023. godinu.

Predmet ovoga Javnog poziva je provedba postupka dodjele namjenskih financijskih sredstva za programe i projekte za unaprjeđivanje, očuvanje, zaštitu te poticanje i promicanje profesionalnog, kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, kulturnog amaterizma i alternativnog stvaralaštva, posebice stvaralaštva mladih te promicanje potreba u kulturi i umjetnosti nacionalnih manjina s područja Županije u zemlji i inozemstvu, sukladno odredbama Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi, koje obuhvaćaju sljedeće djelatnosti i područja:

– djelatnost zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom,

– knjižničnu djelatnost i nakladničku i knjižarsku djelatnost,

– muzejsku i arhivsku djelatnost,

– glazbenu i glazbeno-scensku umjetnost,

– dramsku i plesnu umjetnost,

– vizualnu umjetnosti i audiovizualnu djelatnost,

– interdisciplinarnu i novu umjetničku i kulturnu praksu i

– međunarodnu kulturnu suradnju i mobilnost.

Pravo predlaganja programa/projekta odnosno prijave za dodjelu financijskih sredstava imaju samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje provode programe i projekte u području kulture, odnosno koje su u odgovarajućem registru registrirane za djelatnost kulture i umjetnosti (udruge) odnosno koje su registrirane za kulturne djelatnosti koju prijavljuju (druge pravne osobe).

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može odobriti korisniku je 133,00 eura, a najveći iznos je 26.545,00 eura.

Rok za dostavu prijedloga je 30 dana od 31. listopada do 30. studenoga 2022. godine.

Više informacija o Javnom pozivu pogledajte ovdje.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content