Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro u OBŽ za 2021. godinu

Published by MPC LRA on

Osječko-baranjska županija je objavila Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro u Osječko-baranjskoj županiji iz sredstava Proračuna Osječko-baranjske županije za 2021. godinu.

Programi udruga od interesa za opće dobro smatraju se zaokruženi i tematski jasno određeni skup aktivnosti koje su u skladu s vrednotama propisanim Ustavom Republike Hrvatske, te čije provođenje kroz dugoročni ili vremenski ograničeni rok djelovanja daje vidljivu dodanu društvenu vrijednost kojom se podiže kvaliteta života pojedinca i unaprjeđuje razvoj društvene zajednice, zadovoljavaju javne potrebe na području Županije odnosno postižu ciljevi utvrđeni Poveljom o suradnji Osječko-baranjske županije i građanskih udruga.

Prijavu programa za koji traži dodjelu sredstava može podnijeti udruga:

  • koja je registrirana kao udruga u službenom registru,
  • koja projekt provodi na području Županije ili da u projektu sudjeluju udruge čije je registrirano sjedište na području Županije,
  • koja svojim radom promiče temeljne vrijednosti i načela djelovanja sukladno Povelji o suradnji Osječko-baranjske županije i građanskih udruga,
  • koja svoj rad temelji na potrebama zajednice prema načelima djelovanja za opće dobro,
  • koja vodi transparentno financijsko poslovanje,
  • koja uredno ispunjava obveze plaćanja poreza i doprinosa te druga davanja prema Državno i Županijskom proračunu,
  • koja uredno ispunjava obveze iz svih prethodno odobrenih sredstava te koja je podnijela izvješće o izvršenju projekta odnosno programa sufinanciranog sredstvima Županijskog proračuna u prethodnom razdoblju.

Iz sredstava Proračuna Županije temeljem ovog Javnog poziva udruzi se mogu odobriti sredstva za jedan program ili projekt. 

Iznos sredstava potpore ovisi o vrsti namjene programa, a mogući iznos potpore je od 5.000,00 kn do 50.000,00 kn.

Prijave se mogu podnijeti u vremenu od 29. siječnja do 28. veljače 2021. godine.

Sve detaljnije informacije o javnom pozivu i načinu podnošenja prijave pogledajte ovdje.


MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content