Javni poziv Ministarstva hrvatskih branitelja za dodjelu potpora za novo zapošljavanje

Published by MPC LRA on

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za novo zapošljavanje.

Ciljnu skupinu Programa čine nezaposleni hrvatski branitelji iz domovinskog rata, nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom.

Za potporu mogu kandidirati obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, trgovačka društva s do 50 zaposlenih i druge pravne osobe s do 50 zaposlenih te zadruge s do 10 zaposlenih, čije je sjedište na području Republike Hrvatske, koji su registrirani i započeli s radom najkasnije u siječnju 2019. godine, a ujedno imaju podmirene sve obveze prema državi (porezi, doprinosi i svi drugi oblici dugovanja).

U obzir se uzimaju podnositelji koji tek otvaraju radna mjesta i oni koji su već zaposlili osobe iz ciljne skupine nakon 5. ožujka 2019. godine, uz uvjet da osoba iz ciljne skupine nije bila u radnom odnosu prije sklapanja ugovora o radu s poslodavcem koji podnosi zahtjev.

Iznimno, za potporu mogu kandidirati podnositelji koji su koristili Mjeru potpore pojedinačnim poslovnim projektima ili Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti za zapošljavanje ukupno tri osobe iz ciljne skupine iz prethodno provođenih programa namijenjenih zapošljavanju hrvatskih branitelja Ministarstva hrvatskih branitelja provođenih u razdoblju od 2004. do 2017. godine ukoliko su opravdali namjenski utrošak i ispunili sve prethodno preuzete ugovorne obveze, a potpora može biti tražena za onoliko osoba za koliko je namjenski utrošak opravdan i za koliko su preuzete ugovorne obveze ispunjene, uz uvjet da je osoba za koju je potpora prethodno korištena još uvijek u radnom odnosu kod podnositelja ili ukoliko podnositelj dokaže da ugovor o radu nije prestao otkazom ili odlukom nadležnog suda.

Novčana potpora iznosi 50.000,00 kuna po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine, a moguće je ostvariti potporu za zapošljavanje jedne do najviše tri osobe iz ciljne skupine, pri čemu ukupno isplaćen iznos potpore ne može prelaziti 150.000,00 kuna.

Zapošljavanje osoba iz ciljne skupine podrazumijeva zapošljavanje u punom radnom vremenu (40 sati tjedno) tijekom 24 mjeseca temeljem sklopljenog ugovora o radu.  Za podnositelje koji su već zaposlili osobe iz ciljane skupine nakon 5. ožujka 2019. godine, rok od 24 mjeseca počinje teći od dana dodjele potpore male vrijednosti odnosno od datuma navedenog na ugovoru kojim se regulira korištenje potpore.

Razdoblje zaprimanja zahtjeva je do 28. veljače 2020. godine.

Više informacija i natječajnu dokumentaciju možete pronaći na poveznici.

Izvor: https://branitelji.gov.hr


MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content