HAMAG-BICRO ZA SLAVONSKE PODUZETNIKE ODRŽAO INFORMATIVNU RADIONICU O NATJEČAJIMA IZ EU FONDOVA

Published by MPC LRA on

26. listopada u Donjem Miholjcu, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) održala je informativnu radionicu o mogućnostima dodjele bespovratnih sredstava i financijskih instrumenata u Velikoj vijećnici dvorca Mailáth. Radionicu su prigodnim uvodnim riječima otvorili Goran Aladić, gradonačelnik Donjeg Miholjca, Mario Turalija, član Uprave HAMAG-BICRO-a i Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije.

Cilj radionice bio je slavonskim poduzetnicima približiti i učiniti lakše dostupnima bitne informacije o sredstvima koja im stoje na raspolaganju. Agencija je ovom prigodom s poduzetnicima podijelila prikupljeno iskustvo u vrednovanju i provedbi projekata iz EU fondova kako bi im se olakšao proces prijave i provedbe njihovih projekata.

Na radionici su predstavljeni aktualni otvoreni pozivi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ u financijskom razdoblju 2014. – 2020., a koje vrednuje i provodi HAMAG-BICRO. Ujedno su najavljeni pozivi iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ prema indikativnom godišnjem planu, a koji će biti objavljeni do kraja godine.

Temeljem prikupljenog iskustva kroz funkciju Posredničkog tijela razine 2 (PT2), HAMAG-BICRO je upoznao poduzetnike s najčešćim pogreškama koje se događaju prilikom izrade projektnih prijava te s pojedinim fazama tijekom provedbe projekta nakon potpisa ugovora. Također, poduzetnicima su prezentirane mogućnosti financiranja putem financijskih instrumenata.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content