OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PODMJERU 6.3 RURALNOG RAZVOJA ”POTPORA RAZVOJU MALIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA”

Published by MPC LRA on

Na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, objavljen je natječaj za Podmjeru 6.3. Ruralnog razvoja 6.3.1.”Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”. Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu.

VISINA POTPORE

Visina potpore po korisniku iznosi 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti

PRIHVATLJIVI KORISNICI

Prihvatljivi korisnici su mala poljoprivredna gospodarstva. (Malo poljoprivredno gospodarstvo je poljoprivredno gospodarstvo upisano u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura)

PRIHVATLJIVE AKTIVNOSTI

Prihvatljive aktivnosti odnose se na:

  1. kupnju domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala,
  2. kupnju, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda iz Priloga I. ovoga Pravilnika osim proizvoda ribarstva
  3. kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta
  4. kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme,
  5. podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada,
  6. uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje,
  7. građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda,
  8. stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda,
  9. operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

Korisnik je dužan izraditi poslovni plan za razvoj malog poljoprivrednog gospodarstva. Korisnik u poslovnom planu obavezno mora definirati ciljeve, koje je dužan ostvariti u okviru najmanje jedne od aktivnosti, a koje se moraju odnositi na:

– modernizaciju i/ili unapređenje procesa rada i poslovanja i/ili

– povećanje proizvodnog kapaciteta iskazanom kroz povećanje ukupnog standardnog ekonomskog rezultata.

Potrebnu dokumentaciju, javni natječaj te sve ostale informacije možete pronaći ovdje te se za sve dodatne informacije obratiti u ured Miholjačkog poduzetničkog centra.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content