USPJESI U PRIVLAČENJU SREDSTAVA IZ EU FONDOVA

Published by MPC LRA on

Miholjački poduzetnički centar – Lokalna razvojna agencija uspješno je pripremio nekoliko projekata za ruralni razvoj jedinica lokalne samouprave. Uspješno su ocijenjeni projekti za četiri jedinice lokalne samouprave – Općinu Magadenovac, Općinu Podravska Moslavina, Općinu Trnava i Općinu Petlovac. Sve ove općine su se natjecale za sredstva ruralnog razvoja u okviru Programa IPARD. Projekti se odnose na izgradnju lokalnih prometnica na području ovih općina. Neke od ovih općina su već drugi puta dobile priliku koristiti sredstva po Mjeri 301. Navedene općine potpisale su memorandume za navedene projekte s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi i ribarstvu (APPRRR). Kako su svi projekti u okviru komunalne infrastrukture i predstavljaju 100% bespovratna sredstva, uspjeh na ovim natječajima je vrijedan za jedinice lokalne samoprave čiji fiskani kapaciteti ne omogućavaju samostalno financiranje ovakvih projekata. Bespovratna sredstva su od velikog značaja za općine jer se za izgradnju komunalne infrastrukture ne moraju osiguravati sredstva u vlastitim proračunima.

Ovim projektima se Miholjački poduzetnički centar LRA potvrdila kao uspješna agencija za izradu ovakvih projekata. Od ukupno 14 izrađenih projekata čije financiranje je iz fondova EU, prolaznost projekata koje je izgradila ova agencija je 100%. To je referenca za aktivnosti koje će uslijediti u razdoblju 2014.-2020. godine. Miholjački poduzetički centar LRA je spreman za izradu dokumentacije potrebne za natječaje iz EU fondova.


MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Skip to content