NAJBOLJE KOBASICE U RAKITOVICI

Published by MPC LRA on

Na ovogodišnjoj 5 KOBASIIJADI ocijenjen je 51 uzorak kobasica proizvedenih na obiteljskim gospodarstvima. Zbog izuzetne konkurencije, ove godine dodijeljene su četiri nagrade. Prvonagrađeni proizvođač kobasice je TIHOMIR SKLIZOVIĆ iz Rakitovice, drugu nagradu dobio je Dejan Petrović iz Rakitovice, a treće mjesto podijelili su Domagoj Sić iz Rakitovice i Ivan Magičić iz Velikog Rastovca. Prema ocjeni ocjenjivačkog suda ovogodišnje kobasice su zabilježile značajni napredak u odnosu na prošlogodišnje, a pobjednička kobasica e posebno isticila po svim elementima koji se ocjenjuju.
U sklopu Kobasicijade održan je i “Dan pečene slanine”, gdje su se posjetitelji ogledali u vještini pečenja slanine na ražnju. Podijeljeno je preko 40 kg suhe slanine za pečenje.
Izuzetanu posječenost ovih manifestacija uveličali su mnogi gosti, a u ime pokrovitelja Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja bio je nazočan Željko Vincek, ravnatelj Uprave za poljoprivredno zemljište.

Categories: Aktualno

MPC LRA

Miholjački poduzetnički centar je lokalna razvojna agencija osnovana radi stvaranja preduvjeta za lokalni ekonomski razvoj, zapošljavanje i konkurentnost poslovnog sektora i privlačenja stranih investicija te zajedničkom suradnjom s lokalnom samoupravom stvarati plodnu poduzetničku klimu.

Skip to content